Doorgaan naar hoofdcontent

Cindy Wright

Het is misschien nog geen volle week geleden dat ik Pascale Marthine Tayou postte, maar hier is al een nieuwe KvdW - als welkomstgeschenkje aan ons nieuwste lezer, que je salue avec le plus grand plaisir.
Het is (de kvdw, niet de lezer) Cindy Wright, een Vlaamsche schilder van 46 die (tromgeroffel, klaroengeschal) hyperrealistisch schildert.
Waarom ik deze post vandaag lanceer? Welnu, morgen 7 september 2018 opent haar tentoonstelling "Dead poetry" (nog tot 4 november 2018) in Kasteel Van Gaasbeek.
http://www.kasteelvangaasbeek.be
Cindy Wright maakt hyper realistische schilderijen, die de schoonheid van dood en vergankelijkheid tonen. Ze sluit daarbij aan bij de eeuwenoude traditie van Vanitas schilderijen - afbeeldingen van dode dieren en bloemen om de mens te doen stilstaan bij de vergankelijkheid van het leven. Afhankelijk van je ingesteldheid leidt dat tot piëteit (memento mori, gedenk dat ge zult sterven) of tot uitbundige levensdrift (carpe diem, pluk de dag).
Haar schilderijen zijn technisch misschien wel 'traditioneel' maar inhoudelijk zijn ze erg modern - zij verwerkt ook moderne elementen zoals plastiek in haar schilderijen en er spreekt een ecologische bezorgdheid uit haar werk. Esthetiek en ethiek; het schone van het lelijke; vergaan en blijven bestaan; afval en hergeboorte...
En voor wie het zich afvraagt: uiteraard gebruikt ze foto's en photoshop om haar beelden op te bouwen.

De tentoonstelling heeft plaats in het magnifieke Kasteel van Gaasbeek.
Wie kinderen, kleinkinderen of fantasie heeft: gaan!






Reacties

  1. Beklijvende, sterke beelden maar ook technisch heel mooi gedaan. Merci pour vos aimables paroles de bienvenue....N

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten